Најдобар бренд во 2019 година

Најдобар бренд на моторни масла е  – LIQUI MOLY

Читателите на авто магазините повторно гласаа за  LIQUI MOLY;

Неколку милиони читатели учествуваа во анкетата за избор на најдобриот бренд на моторни масла. Резултатот беше извонреден. Јасен победник е ……LIQUI MOLY.

“Би сакале да им се зазблагодариме на читателите за довербата која ја имаат во нашите производи “ изјави Ернст Прост, Извршниот директор на компанијата LIQUI MOLY. Читателите на Германските магазини ‘Auto Motor und Sport’, ‘Auto Zeitung’ и ‘Motorrad’ се сложија дека не постои подобар или подостапен бренд во класата.  “Една работа е да произведувате високо квалитетни продукти ”, објасни Ернст Прост.   “Но извонредно е достигнување возачите на автомобили да гопрепознаат тој квалитет.

LIQUI MOLY ја освои наградата од читателите девети пат по ред, во магазините  ‘Auto Motor und Sport’ и ‘Auto Zeitung’. “Не ги земаме овие награди здраво за готово, работиме екстремно секој ден да го оствариме нашиот успех ”, коментира Ернст Прост . “ Нашата цел е јасна. Сакаме да бидеме избрани и во 2020 година за најдобар бренд на моторни масла,, што би ни донело вакво признание десета година по ред. ”

LIQUI MOLY оствари одличен успех и надвор од својот основен бизнис. Во категоријата на производи за одржување на автомобили, брендот заврши на второ место во магазините  ‘Auto Zeitung’ и во ‘Auto Motor und Sport’. За прв пат оваа година, LIQUI MOLY ја доби наградата на читателите во магазинот ‘Motorrad’, најпопуларниот магазин за моторцикли во Европа.