Најнови информации

Ново масло за Ford модели: LIQUI MOLY Top Tec 6610

Врвото моторно масло е погодно и за Mercedes и Jaguar Со маслото  Top Tec 6610, LIQUI MOLY на пазарот носи ново моторно масло кое ги задоволува покрај останатото, најновите барања на Ford  (WSS M2C 952-A1). “Тоа е врвно масло кое ја намалува потрошувачката на гориво, а истовремено нуди и опсежна заштита за моторот, ”, вели […]

Детално

LIQUI MOLY се бори за успех

LIQUI MOLY може да се пофали со исклучително успешна прва половина од годината  : Германскиот специјалист за масла и адитиви го зголеми својот промет на 355 милиони евра, пораст од 23 проценти споредено со истиот период во претходната година.  “Излеговме посилни од пандемијата бидејќи одбивме да ја закопаме главата во песок, наместо тоа работевме силно […]

Детално

Брза и лесна нега, до последен детал

Мие, суши, заштитува и полира. Ако сакате вистинска неда за бојата на вашето возило, ви треба време и посветеност. Но негата можете да ја извршите и многу побрзо : Испрскајте, избришете и завршено. Новиот  Quick Detailer на LIQUI MOLY го прави тоа возможно. Името вели се : “Деталирањетое  интензивна грижа за возилото до последниот детал,”вели […]

Детално

Ернст Прост го најави своето заминување

По 31 година со  LIQUI MOLY, Ернст Прост објави дека ќе ја напушти компанијата на 22 Февруари, 2022. Под неговото водство, LIQUI MOLY израсна од мал добавувач на адитиви за возила до глобален специјалист во сферата на автомобилски хемикалии. Денес, извршниот директор го објави своето заминување преку писмо до своите колеги.

Детално

LIQUI MOLY најпопуларен бренд за одржување возила

Читателите на Германскиот магазин “Werkstatt aktuell” ја избраа компанијата LIQUI MOLY за најдобар бренд на моторни масла, осми пат по ред. Дури и сериските победници може да бидат изненадени. Ова се случи со Германскиот магазин за комерцијални возила “Werkstatt aktuell”. За прв пат, во анкетата на читателите, LIQUI MOLY беше изгласан за најдобар бренд во […]

Детално

Уникатнo LIQUI MOLY семејство

Најновиот месечен магазин на LIQUI MOLY.

Детално

Hyundai Motorsport го именува LIQUI MOLY како официјален Добавувач на Customer Racing

Hyundai Motorsport го именуваше LIQUI MOLY како Официјален Добавувач на одделот за Трки и рели проекти. Германскиот специјалист за моторни масла и адитиви испорачува повеќе од 80 продукти на сервисната работилница на Hyundai во Алзенау (Германија) Таму, истите се користат за подготовка на возилата. Како дел од соработката врвните продукти на LIQUI MOLY’ се користат […]

Детално

Чистач на домашни клима уреди

LIQUI MOLY го промовира специјалниот чистач на клима уреди за домаќинствата. Новото средство LIQUI MOLY A/C System Cleaner, ги ослободува ефективно и лесно домашните клима уреди од лоши миризби без екстензивно разглобување на површината на испарувачот. Овие лоши миризби честопати се предизвикани од бактерии и влага (мувла). Остава зад себе свежа миризба по чистењето. Eдно […]

Детално

Качување по планини, собирање рекорди. Преживување преку вредна работа. По падот доаѓа раст

Генералниот директор на LIQUI MOLY Ернст прост во врска со фактот дека по падот доаѓа искачување. Драги новинари и уредници, Ако сакате да се искачите од висока планина на повисока планина, прво треба да се симнете во долината. Короната е повеќе од долина. Таа е длабока дупка која го голта животот, здравјето, задоволството, но исто […]

Детално

Нема знаци за криза во LIQUI MOLY

Силниот раст на продажбата на LIQUI MOLY продолжи и во месец Април. Со 60 милиони евра, продажбите се на 60% над истиот месец минатата година, кој мораме да признаеме дека веќе беше обележан со намалена побарувачка предизвикана од пандемијата. Споредено со Април 2019, порастот е сеуште 26 проценти. “Ја почнавме годината со одличен момент и […]

Детално

LIQUI MOLY, девет магазини, десет награди, еден бренд

Производителот на масла и адитиви е повторно избран како најдобар бренд од читателите на најпопуларните Германски магазини. LIQUI MOLY го прокнижи најголемиот пораст во извозниот бизнис. Мерено во волумен, сепак, Германскиот домашен пазар сеуште е најголем. Популарноста на производите и брендот во Германија се огромни. И тие и понатаму продолжуваат да растат. Неговата популарност уште […]

Детално

LIQUI MOLY со најсилен месец во историјата

Специјалистот за масла и адитиви генерираше продажба од 65 милиони евра во Март. LIQUI MOLY сеуште расте брзо  : производителот на масла и адитиви го зголеми својот промет во Март на 65 милиони евра, пораст од 19 проценти споредено со истиот месец минатата година.   “Враќаме нешто што изгубивме минатата година,” вели Директорот Ернст Прост. Пред […]

Детално