Чистач на домашни клима уреди

LIQUI MOLY го промовира специјалниот чистач на клима уреди за домаќинствата.

Новото средство LIQUI MOLY A/C System Cleaner, ги ослободува ефективно и лесно домашните клима уреди од лоши миризби без екстензивно разглобување на површината на испарувачот. Овие лоши миризби честопати се предизвикани од бактерии и влага (мувла). Остава зад себе свежа миризба по чистењето.

Eдно пакување може да истретира еден клима уред.

Проверете да не се затворени излезните канали за кондензираната вода.

Исклучете го клима уредот, и изолирајте го од довод на струја. Извадете ја рапката и со спрејот нанесете директно на испарувачот.

Оставете го уредот да се исуши 10 минути по чистењето, по што можете повторно да го активирате.

Задолжително проверете го упатството на производителот на клима уредот, за евентуални инструкции за чистење на клима уредот.

 

ВИДЕО – Како да го користите средството