Ернст Прост го најави своето заминување

По 31 година со  LIQUI MOLY, Ернст Прост објави дека ќе ја напушти компанијата на 22 Февруари, 2022. Под неговото водство, LIQUI MOLY израсна од мал добавувач на адитиви за возила до глобален специјалист во сферата на автомобилски хемикалии. Денес, извршниот директор го објави своето заминување преку писмо до своите колеги.