Hyundai Motorsport го именува LIQUI MOLY како официјален Добавувач на Customer Racing

Hyundai Motorsport го именуваше LIQUI MOLY како Официјален Добавувач на одделот за Трки и рели проекти.

Германскиот специјалист за моторни масла и адитиви испорачува повеќе од 80 продукти на сервисната работилница на Hyundai во Алзенау (Германија) Таму, истите се користат за подготовка на возилата.

Како дел од соработката врвните продукти на LIQUI MOLY’ се користат за  Hyundai i20 R5, новиот Hyundai i20 N Rally2 и за успешниот  Hyundai i30 N TCR, Hyundai Veloster N TCR и Hyundai Elantra N TCR туринг автомобили. Покрај моторните, масла за менувачи и хидроулични масла, производната гама вклучува уште речиси 80 други продукти. Исто така, ќе ја поддржува и роцедурата на континуирани тестирања и развој на возилата кои се нудат на приватни тимови и возачи од страна на Hyundai Motorsport Customer Racing.
Ова е дополнитечно значајно и за  Hyundai Elantra N TCR и за Hyundai i20 N Rally2 кои влегуваат во првите натпреварувачки настани за време на сезоната 2021. Првиот од новите  TCR автомобили дебитираше во САД во јануари, и ќе се трка на трките во светот вклучувајќи ги и WTCR – FIA World Touring Car Cup, TCR Europe, TCR South America и Nürburgring 24 Hours. Hyundai i20 N Rally2 се наоѓа во фаза а интензивно тестирање пред планираната хомологација ова лето.

Придружувањето на LIQUI MOLY како Официјален добавувач ја продлабочува соработката помеѓу  Customer Racing одделот и компанијата. Долгорочното партнерство со победничкиот клиент во TCR, тимот на Engstler Motorsport, Германската компанија веќе функционира како спонзор на титулата на Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing team кој ќе се натпреварува во втората сезона во  FIA WTCR оваа година со Hyundai Elantra N TCR.
LIQUI MOLY маркетинг директорот Peter Baumann изјави: “Многу сме горди што Hyundai Motorsport Customer Racing го избра  LIQUI MOLY како официјален добавувач да ги гради и подготвува нивните возила за трки и рели. Ова е уште еден доказ за високите стандарди за квалитет на нашите подмачкувачи, сервисни и производи за грижа на возилата. Hyundai има највисока репутација во моторспортот исто како што ние имаме со нашиот бренд и производи. Па ова е совршено партнерство за двете страни”.
Hyundai Motorsport Customer Racing Manager Andrew Johns изјави: “LIQUI MOLY има неверојатно силна репутација низ моторспортот за нивниот висо квалитетен ранг на производи, па сум многу среќен да им посакам добредојде како Официјален добавувач на нашите тркачки и рели проекти. Широката палета на производи со кои ќе ги снабдуваат нашите сервиси е гаранција за врвен квалитет и супериорни перформанси на возилата кои ги правиме и даваме на нашите клиенти. Ова е особено значајно бидејќи продолжуваме да ја зголемуваме бројката на различни возила кои ги нудиме на нашите клиенти, со  Hyundai Elantra N TCR и Hyundai i20 N Rally2 кои влегуваат во натрпеварувачки настани во 2021. Со  LIQUI MOLY како Официјален добавувач за нашите проекти сигурен сум дека можеме да продолжиме да градиме успеси за нашите Hyundai клиенти и да продолжиме да славиме и додаваме на профилот на нашиот Customer racing department и новиот добавувач.”