AIR FLOW SENSOR CLEANER

За брзо чистење на осетливи компоненти на сензорите за маса на воздухот во бензински и дизел мотори. Средство за чистење кое се одликува со брзо испарување без остатоци. Валканите сензори во возилата со автоматски менувач исто така може да бидат причина за проблем при менување на степените на пренос. Со примена на средството за чистење сензори на маса на проток на воздухот се овозможува правилна работа на моторот.

Отстранува нечистотија на жица или на плоча на сензорот на маса на проток на воздухот. За примена во бензински и дизел мотори

Кат бр : 4066

Употреба : Disconnect electrical connection of the air flow sensor and remove the sensor. Spray generously onto dirty components such as the hot wire or hot plate and allow the dirt to drip off. Do not touch the sensitive components of the sensor. Allow the solvent to dry completely before installation. Application is recommended every time the air filter is replaced or when problems arise.
Note: Before using on plastics that are sensitive to solvents, especially on mechanically-loaded parts, test for compatibility.

Пакување : 200 ml

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место