Aдитиви

Адитивите се како витамини за вашето возило. Нема да работат без нив. Тие овозможуваат чистење и заштита од корозија, гарантираат стабилно подмачкување и отпорност на температура.

Она што можеби не го знаете е дека секој пат кога ставате гориво во вашето возило додавате и адитиви. Затоа што модерните горива кои се полни со адитиви ја зголемуваат отпорноста на бензините или прават дизел горивото да биде што е можно помалку сензитивно на температури под нулата.

Со адитивите на LIQUI MOLY го чувате вашиот мотор, ја намалувате потрошувачката на гориво и штедите пари. Нашите адитиви за масло го чистат вашиот мотор одвнатре, го минимизираат триењето и абењето, ја намалуваат потрошувачката на масло и чуваат од корозија. Тие се адекватни за бензински и дизел возила и помагаат да се обнови силата на моторот на вашето возило.

 

Пребарај