Производи

Поправки и сервис

Без оглед дали се работи за Вашето возило, или справите во вашиот дом, нешто секогаш може да се расипе. И тоа обично, во најлошиот момент. Но за секој проблем има адекватно решение. Во случаи како овој  LIQUI MOLY може да ви пружи одлична поддршка. Брзо и сигурно. На пример, со мултифункционалните спрејови и разложувачи на […]

Одржување на возила

Како што ја триете кремата на вашата кожа кога истата ќе стане сува или испукана, исто треба да се грижите и за надворешноста на вашето возило. Или уште подобро, да користите превентнивни мерки за да се осигурате дека никогаш нема да дојде во таква состојба. Како со човечката кожа, регуларното одржување на бојата, тркалата и […]

Адитиви

Адитивите се како витамини за вашето возило. Нема да работат без нив. Тие овозможуваат чистење и заштита од корозија, гарантираат стабилно подмачкување и отпорност на температура. Дури и едноставните минерални масла кои ни приближно не ги задоволуваат побарувањата на денешните мотори, се околу 15% составени од адитиви. Модерните масла, како што се комплетно синтетичките масла […]

Моторни масла

Моторот е срце на Вашето возило. Моторното масло е неговата крв. Но не се сите моторни масла исти. Со брзиот развој на моторите и побарувањата од маслите драстично се зголемија. Денес, маслото, мора да биде способно да направи многу повеќе од тоа само да го подмачкува и лади моторот. Тоа мора да работи на високи […]