Политика за заштита на приватност

Добредојдовте на страната за заштита на приватноста.

Вашата приватност ни е многу значајна.

LIQUI MOLY Adria е лоцирана на адресата  :

LIQUI MOLY Adria

Jerg-Wieland-Straße 4,

Germany

004973114200

Политиката на  LIQUI MOLY Adria во врска со Вашата приватност е да ја респектира вашата приватност во врска со било каков податок кој можеме да го прибереме додека работите на нашиот сајт. Оваа Политика на приватност се однесува на https://www.liqui-moly-adria.com (од овде именувана како “ние”, или  “https://www.liqui-moly-adria.com”). Ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на ги чуваме вашите лични идентификациони информации кои можете да ни ги доставите преку веб страната. Применивме политика на приватност  (“Политика на приватност “) да објасниме кои информации може да се приберат на нашиот Вебсајт, како можеме да ги искористиме овие информации и под кои услови можеме да ги приложиме вашите податоци на трети лица. Оваа Политика на Приватност е применлива не само на информациите кои ги прибираме преку веб страната и не се однесува на податоците кои се прибрани од други извори.

Oваа Политика на Приватнст, заедно со условите објавени на нашата веб страна, ги поставуваат основните правила и политики кои се однесуваат на нашата веб страна. Зависно од вашите активности кога ќе ја посетувате нашата веб страна можете да бидете замолени да ги прифатите додатните услови.

– Website Посетители

Kако и многу други вебсајт оператори  LIQUI MOLY Adriaприбира не-лично-идентификациски информации од природа која најчесто се обезбедени како тип на броусероот, преференција на говорниот јазик, страната која ве донела на нашата страна, и датумот и времето на секое барање од страна на посетителот. Целта на LIQUI MOLY Adria во прибирањето на информации кои не ве идентификуваат лично е да подоброве разбереме како корисниците на нашиот сајт LIQUI MOLY Adria ја кристат нашата веб страна. Од време на време   LIQUI MOLY Adria може да објави збирни податоци, како на пример извештаи за трендот на користење на веб страната.

LIQUI MOLY Adria ито така, прибира потенцијални информации кои може да ја идентификуваат личноста како што се  Internet Protocol (IP) адресите за логираните корисниците и за корисниците кои оставаат коментари на блог постовите https://www.liqui-moly-adria.com. LIQUI MOLY Adria само објавува логирани корисници и IP адреси на лоца кои коментираат под исти услови кои ги применува и објавува информации кои може да откријат личност само на начин објаснет во подолниот текст.

-Прибирање на информации од лично идентификациски карактер

Oдредени посетители на веб страната LIQUI MOLY Adria избираат да направат интеракција со LIQUI MOLY Adria на начини кои бараат  LIQUI MOLY Adria да прибере лично идентификациски информации. Обимот и типот на информации кои  LIQUI MOLY Adria ги прибира зависат од природата на интеракцијата. На пример, можете да побараме посетителите кои се пријавуваат за блогот на  https://www.liqui-moly-adria.com да ни обезбедат  username и email aдреса.

  • Сигурност

Сигурноста на вашите лични податоци е многу значајна за нас, но запаметете дека ниеден метод на трансмисија преку интернет, или метод на електроснко чување не е 100% сигурен. Додека се трудиме да користиме најприфатливи комерцијални методи за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

– Реклами

Рекламите кои се појавуваат на нашиот веб сајт можат да бидат испорачани на корисниците од страна на рекламните партнери, кои може да постават колачиња. Овие колачиња даваат можност  ad server-от да го препознае вашиот компјутер секогаш кога праќаат онлајн реклама да компилираат информации за вас и останатите кои го користа вашиот компјутер. Овие информации даваат можност серверот, покрај другото, ви испорачува и таргетирани реклами кои може да ви бидат од интерес. Оваа Политика на Приватноста го покрива користењето на колачиња од страна на  LIQUI MOLY Adria и не покрива колачиња кои се корисат од други рекламни агенции.

– Линкови до екстерни веб страни

Нашиот сервис може да користи линкови кои ве праѓаат на екстерни сајтови кои не се оперирани од наша страна. Ако кликнете на линкот на трета страна, ќе бидете пренасочени на страната на третата страна. Силно ве советуваме да ја проверите Политиката за Приватност и условите на секој сајт што ќе го посетувате.

Немаме контрола на и не превземаме одговорнсот за содржината, политиката на приватност и практиката на било која трета страна, нивните производи и услуги.

– Https://www.liqui-moly-adria.com користи Google AdWords за ремаркетинг

Https://www.liqui-moly-adria.com користи услуги за ремаркетинг за да се рекламира на вебстраните на трети лица (како  Google). Тоа би можело да значи да се рекламираме на претходните посетители кои не ја завршиле задачата на нашата страна. На пример користењето на контакт формата да пратат некакво прашање. Ова би можело да биде во форма на реклама на  Google search results страниците или на страна во Google Display Network. Третата страна, вклучувајќи го и  Google, користат колачиња да би испорачале реклами на база на нечии претходни посети. Се разбира, било кое прибирање на податоци ќе биде искористено во согласнст со нашата политика за заштита на податоци или политиката за заштита на податоците на Google.

Можете да ги подесите преференците околу тоа како Google може да рекламира користејќи Google Ad Preferences page, и ако сакате можете да направите opt out од рекламирањето базирано на сетапирани колачиња или перманентно користење на browser plugin-и

– Заштита на информации од битен карактер

LIQUI MOLY Adria открива информации од личен карактер само на своите вработени, контрактори и поврзани организации кои  (i) треба да ги знаат тие информации за да ги процесираат во име на LIQUI MOLY Adria или да обезбедат услуги достапни на LIQUI MOLY Adria вебстраната , и (ii) кои се сложиле да не ги делат со други лица. Некои од овие вработени, контрактори или поврзани организации може да бидат лоцирани и во други земји но користејќи ја веб страната на LIQUI MOLY Adria се согласувате за трансферот на такви информации кон нив.  LIQUI MOLY Adria нема да г рентира или продава потенцијално личните идентификациони информации никому.

Освен на своите вработени, контрактори и поврзани организации како што е објаснето во горниот текст, LIQUI MOLY Adria споделува потенцијални идентификациони податоци само во одговорр на субпоени, сидски налог или друго владино барање или кога LIQUI MOLY Adria верува воо добрата волја дека споделувањето на податоците е разумно неопходно да би се зачувала сопственоста или правата на  LIQUI MOLY Adria, трети лица или на јавноста во мнозинство.

Ако сте регистриран корисник на  https://www.liqui-moly-adria.com и сте дале ваша  email aдреса, LIQUI MOLY Adria може повремено да ви праќа емаил за да ве информира за новите карактеристики, за кои е потребен ваш фидбек, или само да ве држи информирани за новостите поврзани со  LIQUI MOLY Adriaи нашите производи. Примарно го користиме нашиот блог д комуницираме вакво вид на информации, па очекуваме да држиме вакви емаилови на минимум. Ако ни пратите барање (на пример преку емаил за поддршка или преку некој од нашите механизми за фидбек) го користиме правото тоа да го ојавиме за да може да ни пмогне да разјасниме или да одговориме на вашето барање или да ни помогнете да им помогнеме и на останатите корисници.  LIQUI MOLY Adria ги користи сите мерки кои се разумно неопходни да би се заштитиле од неавторизиран пристап, користење или промена или уништување на потенцијални информации кои може да откријат нечии лични податоци.

– Aгрегирана статистика

LIQUI MOLY Adria може да прибира статистика за однесувањето на своите посетители на нашиот сајт.  LIQUI MOLY Adria може да ги објави овие информации јавно или да ги сподели со други. Па сепак,  LIQUI MOLY Adria нема да објавува информации од личен карактер.

– Објавување на афилијации

Oвој сајт користи линкови на афилијација и користи провизија од некои линкови. Ова нема да има ефект на вашето купување или цената која можеби ја плаќате.

– Koлачиња

Да се збогати и доведе до перфекција вашето онлајн искуство  LIQUI MOLY Adria користи  “Koлачиња”, слична технологија и услуги кои ги нудат и останатите да би објавиле персонализирана содржина, адекватна реклама и да сочуваат ваши преференци на вашиот компјутер,

Koлачето е врска на информации кои веб страната ги чува на компјутерот на посетителот и кои браусерот на посетителот и ги дава на веб страната секогаш кога посетителот ќе се врати.

LIQUI MOLY Adria користи колачиња за да и омогне на LIQUI MOLY Adria да ги идентификува и следи посетителите, нивното користење на https://www.liqui-moly-adria.com, и нивните преференци на пристап на страната. Посетителите на LIQUI MOLY Adria кои не сакаат колачињата да се постават на нивните компјутери би требало да ги сетираат браусерите да одбиваат колачиња пред употреба на веб страната  LIQUI MOLY Adria со тоа што треба да знаат дека одредени функционалности на страната можеби нема да функционираат онака како што се дизајнирани без употреба на колачињата.

Со продолжување на навигацијата на нашата веб страна без промена на сетингот за колачиња, со тоа прифаќате дека се согласувате LIQUI MOLY Adria да користи колачиња.

– Бизнис трансфери

Aко LIQUI MOLY Adria, или голем дек од неговите средства, или цеата е откупена, или во непредвидени ситуации кога  LIQUI MOLY Adria би излегла од својот бизнис, влегла во банкрот, корисничките информации се едно од средствата кои би биле трансферирани или откупени од страна на третата страна. Со ова потврдувате дека такви трансфери може да се случат и дека секој купувач на  LIQUI MOLY Adria може да продолжи да ги користи нашите лични податоци како што истите се објавени во оваа пилитика.

Промени во политиката на приватност

Иако многу промени најчесто се минорни,  LIQUI MOLY Adria може да ја промени Политиката за приватност од време на време и во комплетна дискреција  LIQUI MOLY Adria. LIQUI MOLY Adria ги стимулира посетителите често да ја проверуваат оваа страна за било какви промени во Политиката на приватност. Вашето коритење на оваа страна и покрај настанатите промени во политиката за приватност ќе значи дека се согласувате со таквите промени.