Допинг за вашето гориво – Octane Booster

Ако сакате да извлечете уште повеќе од вашиот бензински мотор, LIQUI MOLY има решение за хемиско чип тјунирање.

Мала кантиче, голем ефект!

  • Го зголемува бројот на октани
  • Го подобрува согорувањето
  • Ги оптимизира перформансите на моторот
  • Го подобрува забрзувањето
  • Го чисти системот за гориво
  • Ги чисти влезните порти
  • Компатибилен со сите класи на бензин

Нашиот октански засилувач ја подобрува реакцијата на гасот во долниот и средниот опсег на оптоварување – т.е. точно опсегот во кој обично се возат модерните турбо мотори. Во исто време, ги одржува прскалките на инјекторите што е можно почисти, благодарение на средството за чистење што го содржи, што пак води до чисто согорување со ниски вредности на емисија. Ова исто така ја оптимизира потрошувачката на гориво. Со подобрување на бројот на октани, се намалува чукањето на моторот при високи вртежи.

Повеќе од „само“ засилувач!

Octane Booster има ултра модерна формулација која содржи активна состојка за зголемување на октанскиот број, супстанција за чистење и состојка за подобра атомизација на вбризгуваното гориво. Така, адитивот е многу повеќе од обичен октански засилувач. Современите мотори со директно вбризгување особено бараат висококвалитетно гориво за да работат што е можно поефикасно. Овие мотори исто така можат да ги искористат предностите на зголемениот октански број на горивото.

Гориво за гориво на спортските возачи!

Особено спортски ориентирани возачи на бензински мотори со високи перформанси кои сакаат да уживаат во својот автомобил што е можно подолго покрај постигнувањето максимални перформанси на возилото, но исто така и возачите на модифицирани производствени возила (на пр. преку штип тјунинг) ќе бидат воодушевени од октанскиот засилувач .

Редовната употреба ги прави правило високите перформанси!

Со цел да се постигнат максимални перформанси на возилото, препорачуваме да додавате лименка (мин. 30 l / макс. 70 l гориво) при секое полнење гориво.