FLUORESCENT LEAK FINDER K

Течност која се користи за брза и едноставна детекција на точката на капење во затворени водени и воздушни системи. Овој производ е флуоресцентен и има добри својства на пенетрација. Со користење на сијаличка лесно се лоцира точката на капење по само неколку минути употреба. Со користењето на овој производ се избегнува повтарање на работите за време на поправките.

Ова средство се користи за брза и едноставна локација на продорот на вода по поправки на стакло на кровни прозори, поправки по сообраќајни незгоди, како и за детекција на бука која настанува како резултат на продорот на ветер. Исто така може да се користи за лоцирање на точката на капење во радијаторски системи на ладење.

Кат бр : 3339

Употребa : Dilute Liqui Moly Fluorescent Leak Finder with at least 0.5 l water and spray onto the entire area of the suspected location using the Liqui Moly Pump Spray Bottle Part no, 3316. After only a few minutes, the water leak can be located by illuminating the affected area using the indicator lamp (UV lamp). Liqui Moly Fluorescent Leak Finder can then be washed away with clear water. To find leaks in cooling systems, fill Fluorescent Leak Finder in the radiator and locate it with a UV lamp.

Пакувањe : 50 ml

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место