GLASS SEALING COMPOUND

Глазурно средство за заптивање за пукнатини. Не се стврднува со време. Може да се примени на помали пукнатини, но не може дополнително да се обои.

 

Овој препарат е наменет за заптивање на новоинсталирани стакла и задни прозори, како и бочни прозори за чија инсталација е користена гума, а се нанесува на подрачјето помеѓу гумата и телото на автомобилот.

 

Кат бр : 6196

Употребa :The surfaces to be sealed must be clean, dry and free of grease. The glazing sealant is applied by spotting using a hand or a compressed-air cartridge gun. A pressure of around 2-3 bar is recommended if applied using compressed air. Inject Spotting Glazing Sealant into the joints, ridges and gaps etc. and, if necessary, smooth it down. After a brief flash-off time, excess material can be dabbed off using itself or an adhesive tape.

Note:
Liqui Moly Spotting Glazing Sealant should be stored in a cool and dry place protected from direct sun radiation and heat.

Пакување : 310 ml

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место