Како да се постигне хибернација на Вашиот мотор

Како да се вратите на патот без никакви грижи откако ќе заврши зимата, наместо да морате веднаш да посетите сервис  : Ова и не е некој проблем ако на вашиот моторцикл во текот на зимата му обезбедите соодветна грижа и конзервација. 

 

Покрај зголемувањето на притисокот во гумите до 0,5 бара над номиналната вредност, се препорачува како класичен совет да се направи и потпирање на моторот. Ова ги ослободува гумите и со тоа се избегнува формирање на точки на притисок од стоење. Се препорачува и чување на акумулаторот на суво, студено и заштитено од мраз место. Хибернацијата е најдобра со минимални, рамномерни полнења преку полнач. Неопходни се и прави производи за зачувување на вредноста.

LIQUI MOLY нуди голема палета на производи кои може да помогнат. Без обзир дали се работи за темелно чистење, внимателно зачувување или витамини за резервоарот  : Со овие алатки вашиот моторцикл ќе остане визуелно и технички во форма за време на зимската сезона. Нашите производи за мотори овозможуваат и одржливо чување на вредноста на вашиот мотор. Ви го претставуваме во продолжение нашиот all-round пакет за безбедна зимска хибернација.

 

Motorbike Gasoline Stabilizer

За да може да се стартува без проблем по зимата  : LIQUI MOLY Motorbike Fuel Stabilizer кој има долгорочен ефект е особено добар за превентивна употреба. тестиран е на турбо и катализатори, а конзервира и го чува горивото од стареење и оксидација. Преку оксидацијата горивото губи својства на палење и станува неупотребливо за моторот. Со Fuel Stabilizer моторот ќе може да стартува без проблем на стартот на новата сезона. Корозијата исто се превенира преку системот за гориво. Ова овозможува Gasoline Stabilizer да се користи и кај моторите, скутерите, квадовите, сноумобилите, и кај други 2 тактни и 4 тактни мотори. Оперативната сигурност исто така се зголемува. Среќен спореден ефект  : Прецизно дозирање го чува вашиот паричник на долги стази

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

Motorbike Cleaner

Основа за чување и убав изглед на вашиот моторцикл  : Добрата нега за надворешноста на вашиот мотор. Ова е поле во кое LIQUI MOLY Motorbike Cleaner ќе ви помогне. Течност за чистење која ослободува солвенти кои загадуваат, посебно развиена за моторцикли. Биоразградлива и еколошка. Нечистотиите, маслото и замастувањата лесно и ефикасно ќе ги исчистат.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

Gloss Spray Wax

За да се осигурате дека моторот сјае и по зимата  :  Gloss Spray Wax е идеален производ како додаток на Motorbike Cleaner. Резултат на неговата примена е протективниот слој кој ги компензира минималните гребнатинки и ја чува бојата од временски ефекти. Ова помага и во зачувувањето на вредноста на моторот. Замастена нечистотија лесно се отстранува, без појава на гребнатини. Лесно за полирање, произведува мазна површина со висок сјај и посебно добра длабочина на бојата на своите површини на боја и енамел. Нашиот Gloss Spray Wax е добар и за обоени површини како и за металик бои.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

 

Motorbike Multi-Spray

Обезбедува мазно придвижување помеѓу деловите дури и по зимата:  LIQUI MOLY Motorbike Multi-Spray подмачкува, разредува корозија, го чува и се грижи за моторциклот. Одржува подвижни делови како што се Bowden кабли во перманентно мазна активност.Се ослободуваат запечени штрафови.   Multi-Spray го чува целиот електричен систем и превенира појава на чкрипење. Чува од корозија, се грижи за гумените делови и гарантира одлични својства на пенетрација. Нашиот  Multi-Spray ги увери експертите за време на тестот од страна на MOTORRAD магазин (26/2015 издание): 84 од 100 поени зборуваат доволно за освоенот прво место.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

Motorbike Leather Suit Care
Како  “грижа за кожата” за вашите кожени компоненти  : LIQUI MOLY Motorbike Leather Suit Care е високо квалитетна емулзија за грижа и помазна кожа.  Особено е адекватна за седишта, вреѓички на седиштата, кожни одела и сл. Ги озвежува боите и нуди заштита и грижа за кожата. Третираната површина добива полу-матиран сјај со долгорочен ефект.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

 

Motorbike Visor Cleaner

Секогаш одржува јасен поглед.  : Генералното чистење на кацигата е добра идеја, особено на крајот на сезоната. Остатоци од инсекти и нечистотија се собираат главно околу всисот на воздух. Со нашиот  Motorbike Visor Cleaner можете ова да го исчистите брзо и ефикасно.  Motorbike Visor Cleaner, на LIQUI MOLY чисти масло, остатоци од силикон, инсекти и останати нечистотии. Ова дава чиста возија и безбедност. Одлични ефекти на чистење и едноставна употреба го убедија тимот на уредници на магазинот “Motorradfahrer” .

IN THE 10/2017 EDITION IT RECOMMENDED OUR VISOR CLEANER.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

 

Motorbike Visor Clean Cloth Set