Lead substitute

Оловните состојки се веќе забранети во многу европски земји. Но, постарите мотори кои имаат вентили подесени за гориво кое содржи олово имаат проблеми како што се – поголем степен на трошење на вентилските лежишта – значајно намалување на компресија, што резултира со помала сила на моторот или дури и до оштетување на моторот. Оловната замена овозможува правилна работа на моторот. Подмачкува и ги штити незајакнатите вентилски лежишта од трошење. Спречува оштетување на моторот и придонесува за оптимална компресија.

Може да се користи на сите бензински мотори кои претходно користеле оловен бензин. Да се дозира по полнење со гориво.

Кат бр 1838
Употреба Odnos mešanja  1:1000. 250 ml Lead Substitute je dovoljan za 250 litara bezolovnog goriva. Treba se izbegavati doziranje iznad ili ispod navedenog odnosa. Adekvatan za vozila sa otposle ugrađenim katalizatorima.
Содржина 250 ml
Пакување 12
Tип Aditiv za benzin

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место