LEICHTLAUF HIGH TECH 5W-40

Се користи за бензински и дизел возила без филтри за тврди дизел честици. Модерно леснопроточно и врввно моторно масло за бензински и дизел мотори без филтри за честици (DPF). Комбинација на неконвенционални базни масла на синтетичка технологија и најнова технологија на адитиви кои гарантираат моторно масло кое одлично штити од абење, ја намалува потрошувачката на масло и гориво и овозможува брзо подмачкување на моторот. Зависно од прописите на производителите може да се постигнат интервали на промена на масло до 40.000 km.

Целогодишно масло за модерни бензински и дизел мотори со повеќевентилска технологија, турбополнење како и со или без ладилник на компримиран воздух. Особено е соодветн за долги интервали на замена на масло и високи барања на моторот. Тестиран е на турбополначи и катализатори.

Одобрувања:

  • ACEA A3
  • ACEA B4
  • API SN
  • BMW Longlife-01
  • MB-Freigabe 229.5
  • Porsche A40
  • Renault RN 0700
  • Renault RN 0710
  • VW 502 00
  • VW 505 00

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации

 • Chrysler MS-10725
 • Chrysler MS-10850
 • Fiat 9.55535-H2
 • Fiat 9.55535-M2
 • Fiat 9.55535-N2
 • Fiat 9.55535-Z2
 • Opel GM-LL-B-025
 • Peugeot Citroen (PSA) B71 2294
 • Peugeot Citroen (PSA) B71 2296
Варијанти на производот
Име SKU Bundle languages
Leichtlauf High Tech 5W-40 2327 1 l Canister plastic Booklet
Leichtlauf High Tech 5W-40 8028 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Leichtlauf High Tech 5W-40 20899 1 l Canister plastic JP
Leichtlauf High Tech 5W-40 21237 1 l Canister plastic ALGERIEN-GB-ARAB-F
Leichtlauf High Tech 5W-40 2595 4 l Canister plastic Booklet
Leichtlauf High Tech 5W-40 2328 5 l Canister plastic Booklet
Leichtlauf High Tech 5W-40 8029 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Leichtlauf High Tech 5W-40 20900 5 l Canister plastic JP
Leichtlauf High Tech 5W-40 20668 5 l Canister plastic ALGERIEN-GB-ARAB-F
Leichtlauf High Tech 5W-40 3867 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Leichtlauf High Tech 5W-40 20927 20 l Canister plastic JP
Leichtlauf High Tech 5W-40 3868 60 l Drum sheet metal D-GB
Leichtlauf High Tech 5W-40 3869 205 l Drum sheet metal D-GB
Leichtlauf High Tech 5W-40 20731 1000 l Container USA AND CANADA (-EN-F-)

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место