LIQUI MOLY е најдобар бренд

Возачите го избраа  LIQUI MOLY за победник
Март 2019 – Преку шест милиони читатели гласаа и го избраа најдобриот бренд на моторни масла.
Читателите на Германските магазини  ‘Auto Motor und Sport’, ‘Auto Bild’, ‘Auto Zeitung’ и ‘Motorsport’ се сложија дека  LIQUI MOLY њ најдобар бренд во својата класа.

Резултатите на анкетите не се само рефлексија на квалитетот туку и комплетна сервисна подршка која ја нуди  LIQUI MOLY.

Во ‘Auto Bild’, ова е осма година по ред како LIQUI MOLY е избран за најдобар бренд на моторни масла, а во  ‘Auto Motor und Sport’ и ‘Auto Zeitung’ деветта година по ред.

LIQUI MOLY покажа одлични резултати и во категоријата на производи за одржување на возила, брендот заврши на второто место во ‘Auto Zeitung’ како и во ‘Auto Motor und Sport’ магазините. Прв пат оваа година, LIQUI MOLY победи и во ‘Motorrad’, најпопуларниот магазин за моторцијли во Европа и тоа во избор на читателите.