LIQUI MOLY спонзор на MOTO2 тимот

LIQUI MOLY ја зајакна својата посветеност на IntactGP и стана главен спонзор на  Moto2 рејсинг тимот. Следната година ќе се натпреварува во Motorcycle World Championship како   “LIQUI MOLY IntactGP”. “Ја прошируваме нашата успешна соработка и ја зголемуваме визибилноста на нашиот бренд,” изјави Ернст Прост, Директорот на LIQUI MOLY.LIQUI MOLY го обнови договорот со  IntactGP за дополнителни три години и ј продолжи соработката до 2020. Новото име   “LIQUI MOLY IntactGP” ќе биде присутно на моторциклите и кожните одела по зимскиот одмор.

IntactGP заврши со одличен успех: Tom Lüthi заврши трет во комплетниот ранкинг, додека Tom Lüthi и Marcel Schrötter завршија втори во тимскиот ранкинг. Двајцата возачи ќе бидат на стазата во следната сезона.

LIQUI MOLY е премиум спонзор на рејсинг тимот од  2013. Ова спонзорство помогна публиката да ја запознае производната линија на  LIQUI MOLY наменета на моторциклите.

“MotoGP фасцинира неверојатно голема публика, и на стазите и онаа пред телевизиските екрани ,” изјави Питер Бауман, Маркетинг Директорот на  LIQUI MOLY. “Ова спонзорство допира до публиката на начин кој не може да се најде на друго место.” Кога на тоа ќе додадете и дека сите моторцикли во рејсинг серијата Moto2 и Moto3 сега возат исклучиво на моторното масло на  LIQUI MOLY во нивните мотори, ефектите се одлични.

“Сето ова додаде одличен ефект и ја зголеми свесноста за брендот – и тоа не само кај моторциклистичките фанови,” изјави Ернст Прост. “Сега уфрламе во повисока брзина.”