LIQUI MOLY три пати на подиумот

LIQUI MOLY беше дел од анкетата во три категории и освои три медали.

 

Читателите на Германскиот магазин “Classic Cars” го избраа LIQUI MOLY за најдобар бренд во 2020 година со златен медал во категоријата на моторни масла. Германскиот производител на моторни масла освои и две бронзани медали во категоријата на бои / полирање / заштита на хромирани елементи како и во категоријата на производи за чистење на велосипеди.   “Пресреќни сме што читателите ни искажаа доверба, нам  и на нашите производи и ни дадоа одлична, златна есен ,” изјави генералниот директор  Günter Hiermaier.

По прв пат, Bauer Media Groupe им овозможи на читателите да глассаат за нивниот омилен бренд од А за авто клубови до С за сервиси.  LIQUI MOLY се појави во три од 14 категории. Главна вест : за LIQUI MOLY можеше да се гласа во три категории и во сите три категории, брендот доби три медали. Во една од наведените категории, брендот беше на прво место, и тоа со импресивен резултат освојувајќи скоро 45% од гласовите, што останатите 10 компании во изборот ги остави далеку одзади. “Секоја дополнителна награда е специјална за нас. Но има нешто специјално кога ќе завршите на врвот во изборот на читателите и тоа во премиерната анкета ” вели  Günter Hiermaier, човек кој заедно со Ернст Прост е во топ менаџментот на LIQUI MOLY.

LIQUI MOLY се искачи а подиумот во уште две категории: Читателите гласаа и го доведоа брендот на подиум како третопласиран во категориите боја/ полирање / заштита на хромирани елементи како и во категоријата на производи за Чистење на тркала.  “Kaкo добавувач со комплетен асортиман на производи, драго ни е кога сме препознаени и во клучната специјалност – моторни масла и адитиви, но кога и во останатите полиња на нашето производство сме приметени, тоа ни е особено драго,” заврши Günter Hiermaier