LIQUIFAST 1502

1K-PUR препарат за поправка на предни стакла, со висок модул и некондуктивни својства. Наменет за користење на новата генерација на возила. Спречува корозија на алуминиумски шасии. Делува во студена состојба. TÜV-тестиран. (Германија). Докажан OEM квалитет. Брзо и силн лепење. Наменет за користење со новата генерација на темелни бои. Може да се користи 1,5 часа ако автомобилот нема или има еден ербег. Во случај со два ербега, треба да се почека 2,5 часа.

Oвој препрат се користи за непосредно глазирање на автомобилото во случаи кога производителот налага користење на некондуктивен глазурен лепак или лепак од новата генерација како на пример во случаи кога антената е интегрирана во стаклото или во шофершајбната.

 

Кат бр : 6139

Примена  : 1. Cleaning agent
The surfaces to be bonded have to be dry and free of oil, dust, grease and other dirt residues. The glass surface or the ceramic coating has to be cleaned with Liquiclean or cleaning and diluting agent, Item No. 6130, and then with the glass-cleaning foam Item No. 1512. Also the car body flange or the newly painted car body parts are to be cleaned that way. We recommend cleaning the cut back residual adhesive bead with Liquiclean or cleaning and diluting agent as well. Before the sealant is applied, or before the glass surface is bonded, the cleaned holding surface has to have dried completely.

2. Priming / activation of pre-coated glass panes
Active Primer is necessary for the priming of the holding surface, when glass panes are to be bonded. The Active Primer is included in the delivery of the glass pane repair set as 10 ml stick. Prior to use, shake Active Primer well for at leas 45 sec. Within the bond area, Active Primer can universally be applied on the cleaned glass surface or the ceramics silk screen, on the clean painted surface of newly painted parts of the car body, on the cut back residual adhesive beads, as well as on pre-coated glass panes (PUR and RIM coating). Apply Active Primer sparsely and uniformly (wet film has to have a thickness of approx. 0.05 mm). The primed surface has to dry for approx. 15 minutes before the glass adhesive is applied.
If the residual adhesive bead has been cut back more than 6 hours ago, a pre-treatment with Active Primer is mandatory.

Пакување : 310 ml

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место