LONG-LIFE ENGINE OIL TRUCK FE 5W-30

Потполно синтетичко моторно масло за користење во сите годишни времиња и посебно дизајнирано за употреба на новите теретни возила од  EURO II и EURO III мотори како и за интервали за промена на моторно масло од 120.000 км. Со хидрокракирани и PAO основни масла и вискозитет SAE 5W-30, моторите може да работат на исклучително низок степен на триење и со тоа значајно да ја намалат потрошувачката на гориво. Користењето на најмодерната адитивска технологја гарантира оптимална заштита од трошење или абење на моторот која е во склад со очекувањата и условите кои се очекуваат од модерните дизел мотори на товарни возила.

Се користи особено за товарни возила со големо оптеретување, дизел мотори од генерацијата (Euro II и Euro III), како и за исклучително долги интервали на замена на масло.

Oдобрувања:

 • ACEA E4
 • ACEA E7
 • API CI-4
 • Mack EO-N
 • MAN M 3277
 • MB-Freigabe 228.5
 • Renault Trucks RLD-2
 • Scania LDF-3
 • Volvo VDS-3

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации :

 • Caterpillar ECF-2
 • DAF HP1
 • DAF HP2
 • IVECO 18-1804 TFE
 • Mack EO-M Plus
 • MTU Typ 3
 • Renault Trucks RLD
 • Renault Trucks RXD
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Long-life engine oil Truck FE 5W-30 2383 20 l Canister plastic D-GB
Long-life engine oil Truck FE 5W-30 2311 60 l Drum sheet metal D-GB
Long-life engine oil Truck FE 5W-30 2384 205 l Drum sheet metal D-GB

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место