Менаџмент

Günter Hiermaier

Во 1990, Günter Hiermaier ја започна својата кариера во производителот на масла и адитиви во Улм, каде брзо се стекна со одлична репутација како Директор на Малопродажба во Германија. Се квалификуваше за позицијата Генерален директор на продажба за Германија и Австрија, место на кое беше до 2021 година. Од оваа година, започна да ја врши својата фунција како генерален директор на компанијата.

Роден е во Баварија, и држи до своето одговорно и социјално водење во духот на  LIQUI MOLY. Во LIQUI MOLY, терминот  “co-entrepreneurs” е водечки мотив и покажува респектабилен однос меѓу вработените  како и разбирањето на перформансите на компанијата во тимски дух. “Се бориме заедно и победуваме заедно ”тоа е филозофијата на нашата компанија, која Günter Hiermaier ги споделува со свјот претходник Ernst Prost. Günter Hiermaier ќе продолжи да ја води компанијата во линија со својата корпоративна филозофија и држи до постулатите стабилност, континуитет и одговорност за сите ко-ретприемачи, клиенти, партнери и добавувачи. Високото ниво на услужна ориентираност, силната продажна екипа, вклучувајќи ги и личните контакти со клиентите низ целиот свет, како и високиот квалитет ќе останат основни столбови на компанијата во која сега Hiermaier е Генерален директор.