MOLYGEN NEW GENERATION 5W-30

Oптимално масло за модерните Азиски и Американски возила со бензински мотори и мулти-вентилска технологија и турбо полнење со и без воздушно ладење. За заштита и чување на вредноста на моторот при подолги интервали помеѓу две промени на масло и кога моторот е изложен на екстремно оптоварување.

 

 

Високо технолошко масло со ниска вискозност и мало триење со стабилност. Комбинирано со иновативната адитивна технологија и специјалниот адитив – Molygen. Го спречува формирањето на наслаги и гареж,ги намалува губитоците во моторот како резултат на триењето и обезбедува оптимална заштита од абење. Резултати на тоа се заштедата на гориво и продолжен животен век за моторот.

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

 • Chrysler
 • Chrysler MS-6395
 • Daihatsu
 • Fiat 9.55535-CR1
 • Ford
 • Ford WSS-M2C 946-A
 • Ford WSS-M2C 946-B1
 • Ford WSS-M2C 961-A1
 • GM 6094 M
 • GM dexos1 Gen 3
 • GWM
 • HAVAL
 • Honda
 • Hyundai
 • Isuzu
 • Kia
 • Mazda
 • Mitsubishi
 • Nissan
 • Subaru
 • Suzuki
 • Toyota
Варијанти на производот

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место