MOLYGEN NEW GENERATION 5W-40

Најдобро за модерните бензински и дизел мотори со и без турбополначи. За заштита и чување на авредноста на моторот во долги интервали помеќу две замени на масло и со големи оптоварувања.

 

Ниско-вискозно високо-технолошко моторно масло со мало триење и одлична стабилност. Комбинирано со иновативната адитивна технологија и специјалниот  Molygen адитив. Спречува формирање на наслаги и гареж, ги намалува загубите предизвикани од триењето во моторот и обезбедува оптимална заштита од абење. Резултати на сето тоа се – заштеда на гориво и продолжен сервисен интервал за моторот.

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

 • ACEA A3
 • ACEA B4
 • API SN
 • BMW Longlife-01 (bis MJ 2018)*
 • Fiat 9.55535-H2
 • Fiat 9.55535-N2
 • Fiat 9.55535-Z2
 • GWM
 • HAVAL
 • MB 229.5
 • Opel GM-LL-B-025
 • Porsche A40
 • Renault RN 0700
 • Renault RN 0710
 • VW 502 00
 • VW 505 00
Варијанти на производот
Име на производ SKU Bundle Јазици
Molygen New Generation 5W-40 8576 1 l Canister plastic Booklet
Molygen New Generation 5W-40 9053 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Molygen New Generation 5W-40 21242 1 l Canister plastic ALGERIEN-GB-ARAB-F
Molygen New Generation 5W-40 20991 1 l Canister plastic D-GB-CN
Molygen New Generation 5W-40 8578 4 l Canister plastic Booklet
Molygen New Generation 5W-40 9054 4 l Canister plastic D-RUS-UA
Molygen New Generation 5W-40 20993 4 l Canister plastic D-GB-CN
Molygen New Generation 5W-40 8536 5 l Canister plastic Booklet
Molygen New Generation 5W-40 9055 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Molygen New Generation 5W-40 21329 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Molygen New Generation 5W-40 9056 60 l Black plate barrel D-GB
Molygen New Generation 5W-40 9057 205 l Black plate barrel D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место