Нашиот компетентен центар за подмачкување

Подмачкувачи со дополнителна доза на експертиза

Кај модерните лубриканти константно се менуваат стандардите и барањата, и бараат сериозни компетенции во целиот процес на производство. Добро е што нашиот центар за производство во Сарлуис е оптимално позициониран – благодарение на екстензивните мерки на модернизација и големата доза на експертиза.

 

Експертиза во истражувањето

Иднината е цел на нашата ултра модерна ин-хаус лабораторија. Нашиот тим, воден од Шефот на истражување , г-динот Михаил Шолер, ги задоволува сите технички предизвици, ги усовршува специјалните производи и развива индивидуални решенија за различни проблеми. Секогаш размислувајќи чекор понапред е причината зошто во Мегуин се произведуваат специјални биолошки производи базирани на обновливи материјали. И овде е клучен фактор на успехот блиската релација со нашите клиенти. Слушаме, размислуваме, унапредуваме во хармонија, за да можеме секогаш да произведуваме иновативни производи и концепти.

Eкспертиза во развојот

Kreacija novih proizvoda i specijalna rešenja nije nikakva magija za naše iskusne uljne magioničare. Kao rezultat, igramo internacionalnu ulogu u polju razvoja motornih ulja, kao na primer, sa uljima za pred-paljenja na nisim brzinama (LSPI) ili sa uljima koje umanjuju potrošnju goriva. Naši eksperti koriste specijalne pakete aditiva da bi odobrili performanse lubrikanata, koji postaju sve kompleksniji, u trendu sa novim i povećanim potraživanjima proizvođača vozila. Moderno ulje za putnička vozila na primer koristi od 20 do 25% više aditiva, a ulja za komercijalna vozila 10% više.

Eкспертиза во производството

Особено во последните години, инвестиравме интензивно во реструктуирање на нашите процеси и процедури и во експанзија на нашите производни капацитети. Денес, нашите резервоари имаат капацитет од 18 милиони литри базно масло а нашата фабрика за суровини и формулација има вкупно 140 резервоари за складирање. Ултра модерната дистрибутивна матрица гарантира ефикасен проток на материјал. Единаесет фабрики за мешање обезбедуваат капацитет на полнење на буриња од 3,8 до 22 тони. До 300 големи контејнери може да се наполнат на дневна основа на две линии за полнење, а пет линии за полнење на мали контејнери испорачуваат од 70.000 до 100.000 литри во контејнери од 250 мл до 5 л во три смени секој ден. Продуктивност по целата производна линија.

Производна експертиза

Во Мегуин произведуваме околу 80.000 тони лубриканти годишно, кои се испорачуваат во повеќе од 120 земји во светот. Најголемиот дел од овие производи припаѓа на авто индустријата. Исти стандарди на квалитетот се применуваат во сите наши производи кои ги дистрибуираме во целиот свет. Развиваме и ги произведуваме нашите масла и адитиви ексклузивно во Германија. Поради ветувањето   “Made in Germany” кое има одлична репутација во светот и значи гаранција и езбедност за нашите клиенти. Без обзир во која земја и под кои услови – Нашиот првокласен квалитет секогаш ги исполнува бараните стандарди на квалитет и обезбедува реален бенефит.

 

Експертиза за квалитетот

Внатрешните системи за квалитет се исто така оптимизирани во последните години. Во можност сме да го покриеме целиот спектар на анализи сами. Со голем број на дневно земени примероци со бројни индивидуални анализи за контрола на производството, ова не е само економично, туку и многу побрзо и пофлексибилно. Сите суровини кои пристигнуваат внимателно се проверуваат и за време на производството, се вршат контроли на квалитетот, па се до конечниот производ од кој повторно се зема примерок за контрола. Пред да се испорача финалниот производ, повторно се прават обемни контроли. Дополнително, сите релевантни податоци за секоја призводна линија се снима и документира. Лепењето со сериски број на полнењето и датумот на производство ни дава можност за следење на сите производи.

Eкспертиза во продажбата

Она што ќе се иницира од страна на нашиот продажен тим во централата во Мегуин, подоцна се пренесува на пазарите со помош на нашите национални дилери и центри како прва точка на контакт. Тие обезбедуваат важен know-how, се на располагање за регуларни тренинзи и обуки и ако е потребно нудат асистенција на теренот за секакви комплексни прашања. Не ја пропуштаме било која можност која ќе се појави на пазарот. Напротив, се базираме на декади искуство во интренационалната арена и константноста на квалитетот на нашите производи во светот за да го позиционираме Мегуин заедно со нашите партнери во светот

Тимска експертиза

Имаме техничка експертиза. Имаме професионана експертиза. И над се : Имаме чивечка експертиза. Ги живееме нашите корпоративни вредности и идеи, креативноста и посветеноста на нашите колеги и со тоа формираме база за нашиот континуиран раст. За да го заштитиме ова, редовно креираме работи кои се цврсто посветени на Германија како бизнис локација. Квалитетни подмачкувачи произведени во Германија. Произведени во нашите врвни погони за производство, поленти и пакувани во Сарлуис.

Еколошка експертиза

Процесите на производство се во склад со најтешките стандарди за заштита на животната средина. А тоа ни е особено важно. Импресивен пример на нашата одржлива акција е комплексната техника на полнење од централата преку дистрибутивната матрица. Овде цевките на нашите осум главни роизводни линии се чистат високо ефикасно при секоја промена на формулацијата пред да се полни ново масло. Резултат  : значајно помала загуба на масло. Инвестиција која има позитивен импакт и на животната средина.