Повеќе LIQUI MOLY на GP

Рекламирање на тркачки патеки – LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP вози во Moto2 и Moto3 – ексклузивен снабдувач на лубриканти за Moto2 и Moto3 – главен спонзор на германскиот GP германскиoт специјалист за нафта и адитиви LIQUI MOLY ја зајакнува својата посветеност на Светскиот шампионат на мотоцикли во MotoGP, како и помалите серии Moto2 и Moto3.

„MotoGP стана централна и многу успешна маркетинг компонента за нас и ние сме многу задоволни што можеме да ја зајакнеме оваа соработка уште повеќе“, вели Питер Бауман, маркетинг директор во LIQUI MOLY. LIQUI MOLY продава масла и адитиви, течности за сопирачки и производи со години.за нега, сервисни производи и други хемиски асистенти со посебен фокус на мотоциклите. „Сепак, нашето присуство во MotoGP не му служи само на нашиот бизнис со мотоцикли, туку ја зголемува свесноста за нашиот бренд воопшто – ширум светот“, објаснува Питер Бауман.

„Затоа сакаме да продолжиме на овој пат во иднина.“ На пример, компанијата го обнови – пред време – својот договор за периметарско рекламирање на тркачките патеки до и вклучувајќи ја 2027 година. Таа, исто така, останува главен спонзор на единствениот германски трка, Големата награда на мотоцикл LIQUI MOLY Германија. Дури и по осум години, таа останува ексклузивен снабдувач на мазива за сите велосипеди во Moto2 и Moto3. „Посебната работа е што овде не се користи посебна формула за тркање, туку улична трка со мотори 4T Synth 5W-40, која ги дава истите врвни перформанси на секој мотоциклист, дури и надвор од тркачката патека“, вели Питер Бауман. Сепак, најголемата промена доаѓа следната сезона за тимот на LIQUI MOLY IntactGP, кој до сега главно се натпреваруваше во Moto2. Husqvarna сега влегува и го проширува за да формира свој фабрички тим. Тимот на LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP ќе се натпреварува следната година со по двајца возачи во Moto2 и Moto3. „Ова значи дека од следната сезона и ние ќе бидеме видно претставени со нашиот бренд во Светскиот шампионат во Moto3“, вели Питер Бауман.