SPECIAL TEC F 5W-30

Особено прикладно за Форд-ови возила. Леснопроточно масло на база на синтетска технологија. Спречува формирање на наслаги, има екстремна стабилнсот, ги намалува губитоците од триење во моторот и одлично штити од абење. Особено е прикладно за долги интервали на промена на масло и високи барања на моторот.

Целогодишно масло за модерни бензински и дизел мотори со или без турбополначи, со или без филтри за тврди дизел честички или ладилници за воздух. Се применува за разни типови на возила произведени од 2009 година. Задолжително се користи во постари Форд-ови возила од 7/1998. Соодветно е за разни возила на производителите : Land Rover, Rover/MG, Jaguar, Mazda i Citroën. Тестиран е на турбополначи и катализатори. Не е соодветно за VW со продолжени интервали на одржување (WIV)!

Oдобрувања:

  • ACEA A5
  • ACEA B5
  • Ford WSS-M2C 913-D
  • Jaguar / Land Rover STJLR.03.5003

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации :

 • Fiat 9.55535-G1
 • Ford WSS-M2C 913-A
 • Ford WSS-M2C 913-B
 • Ford WSS-M2C 913-C
Варијанти на производот
Име SKU Bundle languages
Special Tec F 5W-30 2325 1 l Canister plastic Booklet
Special Tec F 5W-30 8063 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Special Tec F 5W-30 2326 5 l Canister plastic Booklet
Special Tec F 5W-30 8064 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Special Tec F 5W-30 3854 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Special Tec F 5W-30 3856 60 l Drum sheet metal D-GB
Special Tec F 5W-30 3857 205 l Drum sheet metal D-GB
Special Tec F 5W-30 20848 1000 l Container D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место