Тестирано во Врвна класа : LIQUI MOLY MOTORBIKE производите во MXGP

Највисоките барања бараат најдобар квалитет. Затоа работниoт тим на италијанскиот производител на мотоцикли Beta се потпира на LIQUI MOLY во врвната класа на теренски мотоцикли! Бевме таму во живо за да ви дадеме мал поглед зад сцената на техничкиот шатор за време на тркачкиот викенд.

Мотo 4T Synth 10W-50 Offroad Race

Сите моторцикли на тимот, како и сите машини на Betamotor фабрички се наполнети со нашите масла со високи перформанси.

  • Оптимално подмачкување при екстремни работни услови.

  • Висока стабилност на смолкнување
  • Висока отпорност на стареење
  • Особено погоден за влажни спојки
  • Гарантира мала потрошувачка на масло
  • Одлична заштита од абење
  • Извонредна чистота на моторот

 

 

 

 

Покрај соодветните лубриканти, тимот користи многу повеќе од нашите производи за мотоцикли кога станува збор за подготовка на машините за трката на најдобар можен начин. Сепак, станува особено интересно кога работите треба да се движат многу брзо за време на трката.

Поради оваа причина, нашите сигурни и брзо дејствувачки производи за нега и сервис за мотоцикли се користат во техничкиот шатор на патеката. На пример, моторите мора правилно да се чистат по секоја трка и да се ослободат од нечистотијата на тркачката патека.

Ова е важно за да се избегне носење непотребен баласт, но и за одржување на механичките делови вклучувајќи ги сите кабли, електричните контакти и контактните површини во добра состојба и за да може да се провери нивната функционалност.

 

Тоа е затоа што можното оштетување на облеката или механиката не е видливо под нечистотијата на прв поглед. Значи, пред да се дозволи моторот да влезе во шаторот, мора да помине низ кутијата за перење. Нашиот чистач за мотоцикли е идеален за отстранување на груба контаминација.

 

 

Се разбира, тимот го применува ова во поголеми количини бидејќи моториите треба да се мијат неколку пати на ден. Затоа се користи и нашето шише со спреј за пумпа. Има поголем капацитет и е попрактичен за честа употреба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Моторот потоа се суши, мрснотијата и мрсната нечистотија повторно се чисти со брзо-дејствувачкиот синџир и чистач на сопирачки и моторот се проверува дали има каква било штета.

Сите делови потоа се импрегнирани со нашиот силиконски спреј за нега и заштита. Исто така, осигурува дека обновената нечистотија помалку лесно се лепи, што го прави велосипедот полесен за чистење во следниот премин.

 

 

 

 

 

Синџирот е подмачкан со масло за синџир за мотори за беспрекорни својства на возење, намалено триење и абење, како и заштита од корозија.

 

 

 

 

 

Се проверува и електрониката, се читаат и се координираат податоците за возилото. Ако има проблеми со контактот помеѓу две приклучоци, Електронскиот спреј помага да се исчистат контактите, да се отстрани влагата и да се намали отпорот на контакт.

 

 

 

 

 

 

 

Нашиот држач за завртки со средна јачина се користи за фиксирање на новиот дел на своето место. Спречува олабавување на завртките поради големите оптоварувања и вибрации предизвикани од нерамниот терен.

Пред да се врати тркалото во рачката за нишање, држачите се подмачкуваат со долготрајна маст што го намалува триењето и абењето за полесно склопување и долготрајна заштита од корозија. Нуди одлично подмачкување и својства со високи перформанси.

 

 

Непосредно пред да дојде време повторно да се качи на патеката, следуваат последните подготовки. Ова исто така вклучува и обезбедување јасен приказ. За оптимално чистење на очилата од нечистотија од патеката и за обезбедување јасна визија до почетокот на следната трка, тие се чистат со високо ефикасниот, брз и лесен за користење Visor Cleaner.

Се разбира, многу други работи се прават на велосипедот пред и по тркачкиот викенд. Нашата палета на мотоцикли LIQUI MOLY се користи во многу различни случаи, како на пример за одржување, нега и решавање проблеми.

 

 

 

 

И вие можете да се потпрете на квалитетот на нашите производи. Бидејќи тие не се развиени исклучиво за тимови за моторспорт, туку и за редовно користење на патиштата. Покажете ја вашата доверба во најдобриот квалитет – на крајот на краиштата, вашиот мотоцикл вреди!