TOP TEC 4100 5W-40

Top Tec 4100 e моторно масло со врвен квалитет направено на база на најнова синтетска технологија, а може да се користи во текот на целата година.  Нуди одлична заштита од трошење (абење), обезбедува одлични својства на подмачкување, ја намалува потрошувачката на масло и гориво, и гарантира брза пенетрација на маслото до сите точки во моторот. Зависно од препораките на производителот на возила, може да издржи 30.000 км, меѓу две замени на масло.

Ова масло е оптимално за модерни бензински и дизел мотори кои ги задоволуваат стандардите на издувна емисија – Euro 4, Euro 5 и Euro 6 (вклучувајќи ги и моторите со common rail и пумпа џет вбризгување). Соодветно е и за возила кои работат на гас (CNG/LPG) и за возила со филтер за дизел честички (DPF). Тестиран за употреба кај турбополначи  катализатори.

Oдобрувања:

  • ACEA C3,
  • API SN,
  • Ford WSS-M2C 917-A,
  • MB-Approval 229.31,
  • Porsche A40,
  • VW 505 00,
  • VW 505 01

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

  • BMW Longlife-04 (до 2018),
  • Fiat 9.55535-H2,
  • Fiat 9.55535-M2,
  • Fiat 9.55535-S2,
  • GM dexos2,
  • Renault RN 0700,
  • Renault RN 0710
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Top Tec 4100 5W-40 9510 1 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4100 5W-40 3068 1 l Tank truck D-GB
Top Tec 4100 5W-40 7500 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4100 5W-40 20907 1 l Canister plastic JP
Top Tec 4100 5W-40 2195 4 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4100 5W-40 7547 4 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4100 5W-40 9511 5 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4100 5W-40 7501 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4100 5W-40 20908 5 l Canister plastic JP
Top Tec 4100 5W-40 21230 5 l Canister plastic ALGERIEN-GB-ARAB-F
Top Tec 4100 5W-40 3702 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec 4100 5W-40 20931 20 l Canister plastic JP
Top Tec 4100 5W-40 3703 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4100 5W-40 3704 205 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4100 5W-40 3071 1000 l Container D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место