TOP TEC 4200 5W-30

Top Tec 4200 е моторно масло со врвен квалитет и најнова синтетска технологија, а може да се користи во текот на целата година.

Нуди одлична заштита од абење, ја намалува потрошувачката на масло и гориво и гарантира брза пенетрација на маслото до сите точки во моторот кои треба да се подмачкаат. Зависно од препораките на производителот на возила може да понуди интервали за замена на маслото од 30,000 до 50,000 km или на секои 2 години за возачите кои минуваат помали дистанци.За бензински и дизел мотори кои ги задоволуваат Euro 4, Euro 5 и Euro 6 нормите на издувна емисија, (вклучувајќи ги и моторите со FSI, common rail и пумп џет вбризгување). Може да се користи и кај возила на гас  (CNG/LPG) како и за возила со филтер за дизел честички  (DPF). Исклучок: R5 и V10 TDI мотори произведени пред 06/2006. Тестирано на возила со турбополначи и катализатори. 

Специјално масло наменето за користење во текот на целата година, за бензински и дизел мотори од Audi и Volkswagen групацијата, освен за моторот R5 TDI, V10 TDI. Исто така наменето за дизел мотори со филтри за честици како и за подолги периоди помеѓу редовни сервисирања на моторот. (WIV).

Задолжително следете ги препораките на производителот на возилата. Оптимален ефект има само кога производот се употребува чист (неизмешан со друго масло). 

Oдобрувања:

  • ACEA C3,
  • API SP,
  • BMW Longlife-04,
  • MB-Approval 229.31,
  • MB-Approval 229.51,
  • MB-Approval 229.52,
  • Opel OV 040 1547 – G30 / Opel OV 040 1547 – D30,
  • Porsche C30,
  • VW 504 00,
  • VW 507 00

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

  • ACEA C2,
  • BMW Longlife-01 (до 2018)*,
  • BMW Longlife-01 FE (до 2018)*,
  • Fiat 9.55535-S1,
  • Fiat 9.55535-S3,
  • GWM,
  • HAVAL,
  • VW 500 00,
  • VW 501 01,
  • VW 502 00,
  • VW 503 00,
  • VW 503 01,
  • VW 505 00,
  • VW 505 01,
  • VW 506 00,
  • VW 506 01 (Освен за R5 и V10 TDI мотори пред 6/2006),
  • Wuling
Вариајнти на производот
Име SKU Bundle languages
Top Tec 4200 5W-30 8972 1 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4200 5W-30 3069 1 l Tank truck D-GB
Top Tec 4200 5W-30 7660 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4200 5W-30 20903 1 l Canister plastic JP
Top Tec 4200 5W-30 3715 4 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4200 5W-30 8973 5 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4200 5W-30 7661 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4200 5W-30 20904 5 l Canister plastic JP
Top Tec 4200 5W-30 3708 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec 4200 5W-30 20929 20 l Canister plastic JP
Top Tec 4200 5W-30 3709 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4200 5W-30 3711 205 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4200 5W-30 3716 1000 l Container D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место