TOP TEC 4300 5W-30

Особено дизајнирано масло за Peugeot, Citroën, Honda, Toyota и Fiat.Високо технолошко моторно масло, базирано на синтетска технологија кое гарантира ниско триење. Гарантира најдобри перформанси на моторот.  Во едно од најтешките тестирања во Европа за потрошувачка на гориво (CEC-L-54-T-96/MB M 111) е докажано дека во споредба со дефинирано референтно масло обезбедува помала потрошувачка на гориво за повеќе од  2.5 %. Најбрза пенетрација на маслото кога се стартува моторот и минимално триење преку дневното возење, што пак гарантира долг жиотен век на моторот и долги сервисни интервали. Нуди интервали за промена на маслото до 40,000 km.

Маслото може да се користи во сите сезони, кај бензински и дизел мотори, вклучувајќи ги и оние со common rail технологија. Соодветно е и за возила на гас (CNG/LPG) и возила со филтер за дизел честички  (DPF) .  Тестиран на возила со турбо полначи и катализатори.

Оптимално за дизел и бензински мотори со повеќевентилска технологија, турбомотори, мотори со ладилници на воздухот и мотори со (DPF). Го репорачува Peugeot, Citroën, Honda, Toyota и Fiat. Може да се користи и кај сите производители на возила кои го препорачуваат маслото со оваа спецификација.

Oдобрувања:

  • ACEA C2,
  • ACEA C3,
  • API SP,
  • MB-Approval 226.52,
  • MB-Approval 229.52,
  • Peugeot Citroen (PSA) B71 2290,
  • Renault RN 17

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации

  • Fiat 9.55535-S1,
  • Honda,
  • Hyundai,
  • Infiniti,
  • Kia,
  • Lexus,
  • MB 229.31,
  • MB 229.51,
  • Mitsubishi,
  • Nissan,
  • Renault RN 0700*,
  • Renault RN 0710*,
  • Subaru,
  • Suzuki,
  • Toyota
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Top Tec 4300 5W-30 2323 1 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4300 5W-30 8030 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4300 5W-30 2324 5 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4300 5W-30 8031 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4300 5W-30 3742 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec 4300 5W-30 3743 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4300 5W-30 3744 205 l Drum sheet metal D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место