TOP TEC 4500 5W-30

Посебно развиено за Mazda, Mitsubishi, Ford и Jaguar.

Високотехнолошко леснопроточно моторно масло од најновата генерација, изведено на база на синтетичка технологија. Осигурува максимална сила на моторот. На еден од најстрогите европски тестови за смалување на потрошувачката на гориво (CEC-L-54-T-96/MB M 111), е докажано дека маслото ја намалува потрошувачката за повеќе од 2,5% во однос на утврденото референтно масло. Одлична заштита од абење. Најбрзо подмачување при старт и минимално триење во секојдневното возење овозможуваат екстремно долг век на траење на моторот.

Целогодишно масло за бензински и дизел мотори како и за Common-Rail технологија. Посебно прикладно за возила со филтер на тврди честици за дизел мотори  (DPF). Тестиран е на турбо полначи и катализатори.

Oдобрувањa:

  • ACEA C1
  • Jaguar / Land Rover STJLR.03.5005

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

  • Ford WSS-M2C 934-B,
  • JASO DL-1,
  • Mazda,
  • Mitsubishi
Варијанта на производот
Име SKU Bundle languages
Top Tec 4500 5W-30 2317 1 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4500 5W-30 2318 5 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4500 5W-30 2378 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4500 5W-30 3731 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec 4500 5W-30 3732 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4500 5W-30 3733 205 l Drum sheet metal D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место