TOP TEC 4600 5W-30

Модерно леснопроточно врвно моторно масло, со минимално триење, за бензински и дизел мотори со или без филтри за тврди честици (DPF) и со турбо полнење. Маслото е составено oд квалитетни базни масла со синтетичка технологија и најнови адитиви кои гарантираат одлична заштита од трошење (абење) на моторот, ја намалува потрошувачката на масло и гориво и овозможува брзо подмачкување на моторот.  Зависно од барањата на производителите на возила, ова масло може да одговори на сервисни интервали на промена на масло до 40.000 km.

Целогодишно масло за најмодерните бензински и дизел мотори со повеќевентилска технологија, Valvetronik  и турбополнење како и со или без ладилник на компримиран воздух. Посебно прикладен за долги интервали на замена на масло и високи барања на моторот. Може да се употребува кај возила со вграден уред на гас (CNG/LPG). Тестиран е на турбополначи и катализатори.

Oдобрувања:

  • ACEA C2, ACEA C3,
  • API SP,
  • BMW Longlife-04,
  • MB-Approval 229.31,
  • MB-Approval 229.51,
  • MB-Approval 229.52,
  • Opel OV 040 1547 – G30 / Opel OV 040 1547 – D30

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации:

  • Fiat 9.55535-S3,
  • Ford WSS-M2C 917-A,
  • GM dexos2,
  • GWM, HAVAL,
  • Opel GM-LL-A-025,
  • Opel GM-LL-B-025,
  • VW 505 00,
  • VW 505 01,
  • Wuling
Варијанти на производот
Име SKU Bundle languages
Top Tec 4600 5W-30 2315 1 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4600 5W-30 8032 1 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4600 5W-30 3763 4 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4600 5W-30 8033 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Top Tec 4600 5W-30 2316 5 l Canister plastic Booklet
Top Tec 4600 5W-30 3757 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec 4600 5W-30 3758 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec 4600 5W-30 3759 205 l Drum sheet metal D-GB

Кликни на долните наслови и отвори го линкот со безбедносните податоци и Продукт информациите :

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место