TOP TEC ATF 1600

Масло за автоматски менувачи од најновата генерација на база на синтетичка технологија со екстремно висока резерва на сила. Обезбедува максимална сила на преносникот. Овозможува оптимално однесување при триење и гарантира одлична отпорност на стареење. Гарантира беспрекорна работа на течноста за преносници и во најтешки работни услови и при големи осцилации на температурата. Посебно прикладно при тешкотии на менување на степените на пренос. Со подобрена формула за долг век на траење на преносникот. Овозможува екстремно долги интервали на промена на маслото.

Развиено за новата генерација на  Mercedes-Benz овиот 7-степенски автоматски менувач и компатибилно кај постарите Mercedes-Benz 5 степенски автоматски менувачи. Потребно е да се посвети внимани на препораките на производителите на возила односно агрегат.

Oдобрувања:

  • MB-Freigabe 236.14

LIQUI MOLY го препорачува за :

  • MB 236.12
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Top Tec ATF 1600 3659 1 l Can plastic D-GB-I-E-P
Top Tec ATF 1600 3670 1 l Can plastic D-NL-F-GR-ARAB
Top Tec ATF 1600 8042 1 l Can plastic D-RUS-UA
Top Tec ATF 1600 21235 1 l Can plastic ALGERIEN-GB-ARAB-F
Top Tec ATF 1600 21176 5 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec ATF 1600 3694 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec ATF 1600 3696 60 l Drum sheet metal D-GB

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место