TOP TEC TRUCK 4050 10W-40

Масло за целогодишна примена, особен погодно за EURO IV и EURO V мотори со систем за прочистување на издувните гасови (DPF/CRT). Комбинација на неконвенционални базни масла од синтетичка технологија со модерни адитиви која гарантира одлична заштита од трошење и оптимална чистина на моторот. Се применува исклучиво во дизел мотори.

За нормални и продолжени интервали на замена на масло. Придржувајте се на препораките на производителот. Се користи само кај дизел мотори.

Oдобрувања:

 • ACEA E6
 • ACEA E7
 • ACEA E9
 • API CI-4
 • Deutz DQC IV-10 LA
 • Mack EO-N
 • MAN M 3477
 • MB-Freigabe 228.51
 • Renault Trucks RGD
 • Renault Trucks RLD-2
 • Renault Trucks RXD
 • Volvo CNG
 • Volvo VDS-3

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации :

 • Caterpillar ECF-1-a
 • Cummins CES 20076
 • Cummins CES 20077
 • DAF HP2
 • JASO DH-2
 • Mack EO-M Plus
 • MAN M 3271-1
 • MB 226.9
 • MTU Typ 3.1
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Top Tec Truck 4050 10W-40 3794 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Top Tec Truck 4050 10W-40 3795 60 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec Truck 4050 10W-40 3796 60 l Deposit container D-GB
Top Tec Truck 4050 10W-40 3797 120 l Deposit container D-GB
Top Tec Truck 4050 10W-40 3798 205 l Drum sheet metal D-GB
Top Tec Truck 4050 10W-40 3799 1000 l Bulk goods D-GB

 

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место