Транспортерите во вистинска форма

„Продолжи да се движиш“ – комбето често се гледа само како средство да стигнете до одредена цел или како  работна алатка која не буди многу емоции. Неопходната техничка и визуелна грижа често се занемаруваат. Ви покажуваме како можете да ја обезбедите функционалноста на вашето комбе брзо, економично и со малку напор.

Се разбира, со својата прилично груба форма и изглед како кутија, комбето не може да се пофали со најелегантна шасија. Сепак, тој добива многу поени за неговата функционалност. Како возило на градилиште, превозник на екипаж или комбе за испорака, едноставно е незаменливо на патот. Уште повеќе, растечкиот тренд на кампување го прави комбето уште попопуларно во конвертирана и надградена форма. Без оглед на тоа дали се работи за рабтно возило или за задоволство на патот, комбето исто така заслужува одредено внимание за да остане оперативно и функционално на долг рок.

Чисто коло за масло, сигурна работа

Се разбира, рутинската промена на маслото е задолжителна. Без редовно обновување на моторното масло, моторот не може да работи правилно и немилосрдно е изложен на опасност од недоволно подмачкување, ладење, запечатување и чистење, како и од корозија.

Меѓутоа, покрај обновувањето на моторното масло, употребата на вистинското масло одредува и дали моторот ќе ужива долг работен век или ќе претрпи сериозни поправки. Затоа, погрижете се да го користите правилното масло и за вашиот мал камион. Во нашиот водич за масло, ќе ги најдете вистинските лубриканти за секое возило.

Сепак, обновувањето на маслото не е доволно. Колку е постаро комбето, толку повеќе километри веројатно има на брзинометарот. Дури и со редовна промена на маслото, со текот на времето се формираат гареж од масло и други наслаги во масленото коло. И двете дефинитивно треба да се отстранат!

Отстранување на нечистотии

Најлесен и најекономичен начин да ги отстраните е да користите Motor Clean. Како додаток на маслото, се додава на искористеното масло непосредно пред промената на маслото, со што се елиминираат повеќето наслаги од моторниот простор. Високо ефикасните адитиви за чистење ја раствораат старата нечистотија и гарежот, кои потоа се исцедуваат со старото масло за време на промената на маслото.

Свежото масло сега може да ги развие своите целосни перформанси во моторот: намалување на абењето и потрошувачката на масло, оптимизација на карактеристиките на емисијата и спречување на недоволно подмачкување.

Лесен за користење
Високо рентабилно
Неутрален кон конвенционалните заптивни материјали
Тестирани со филтер за честички и каталитички конвертор
Ги намалува емисиите

и ефикасно чистење
Чисти нежно
Спречува несоодветно подмачкување
Турбо-тестиран

Обезбедување оптимално подмачкување

Оптималното подмачкување го обезбедува не само новото моторно масло, туку и нашиот адитив Cera Tec, која се додава во свежото масло. Како високотехнолошка заштита од абење на керамичка база, го намалува триењето и абењето и со тоа спречува директен контакт метал со метал и со тоа го зголемува работниот век на главните склопови.

Компатибилен со ултра фини филтри
Максимална термичка стабилност

Долг век на моторот
Може да се меша со комерцијално достапни моторни масла
Ја оптимизира потрошувачката на гориво
Ги намалува загубите од триење
Тестирано за употреба со турбо полначи и катализатори
Одлично однесување на високи и ниски температури
Хемиски инертен
Погоден за филтри за дизел честички
Го подобрува непреченото трчање
Исклучително отпорен на притисок

Чист систем за довод, доверливи перформанси

Депозити не се формираат само во маслото, туку и во системот за гориво или вбризгување. Саѓи се произведува при секое согорување, а тоа често се депонира на прскалките за инјектирање. Како резултат на тоа, моторот повеќе не работи ефикасно.

И овде нудиме едноставно и евтино решение. Чистачот на системот на моторот е докажано дека ги подобрува перформансите за чистење на горивото и исто така се грижи за сите делови во системот за гориво. Ги отстранува наслагите во системот за вбризгување и комората за согорување, како и го спречува нивното повторно формирање.

Спречува формирање на наслаги
Ги отстранува наслагите низ целиот систем за гориво
За сите дизел мотори, вклучително и Common Rail и единицата за вбризгување
Гарантира оптимално согорување
Ги заштитува компонентите на системот за инјектирање од абење
Ги спречува иглите на млазницата да горат и затнат

 

 

За долготрајна употреба, препорачуваме користење на Super Diesel Additive како средство за чистење со дополнителен цетански засилувач, особено во земји со сомнителен квалитет на дизелот. Го зголемува бројот на кетаните, ја подобрува запалливоста на дизел горивото и обезбедува тивко работи на моторот. Го заштитува целиот систем за гориво од корозија и абење.

Добра заштита од корозија
Го одржува системот за гориво чист
Силна заштита од абење
Тестирано со каталитички конвертор
Ги оптимизира перформансите на моторот
Ги спречува иглите на млазницата да горат и да се резинифицираат
Спречува формирање на наслаги
Ги одржува инјекторите чисти
Одлична чистота
Го зголемува цетанскиот број
Го подобрува ефектот на подмачкување
За дизел горива со ниска содржина на сулфур
Обезбедува помала потрошувачка на гориво