TRUCK LONG-LIFE MOTOR OIL 10W-40

Моторно масло кое штеди енергија. Овој производ нуди оптимална економичност и тоа заради значајно намалување во потрошувачката на гориво, најдолгите можни интервали помеѓу две промени на масло и со тоа за значајно намалено време кое возилото треба да го помине на сервисирање.

Масло наменето за користење во текот на целата година. Наменето е за комерцијални возила со дизел мотори и издувен систем од новата генерација со исклучително долги интервали на замена на масло. Исто така може да се користи и кај конвенционални всисни дизел мотори ако и кај дизел мотори со турбополнач.

Oдобрувања:

 • ACEA E4
 • ACEA E7
 • API CI-4
 • Deutz DQC III-10
 • Mack EO-N
 • MAN M 3277
 • MB-Freigabe 228.5
 • Renault Trucks RLD-2
 • Renault Trucks RXD
 • Scania LDF-2
 • Volvo VDS-3

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации :

 • Caterpillar ECF-1-a
 • Cummins CES 20077
 • Cummins CES 20078
 • DAF HP2
 • Mack EO-M Plus
 • MTU Typ 3
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4733 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4701 60 l Drum sheet metal D-GB
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4742 120 l Deposit container D-GB
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4702 205 l Drum sheet metal D-GB
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4290 1000 l Container D-GB
Truck Long-life Motor Oil 10W-40 4732 1000 l Bulk goods D-GB

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место