TRUCK LOW-FRICTION MOTOR OIL 10W-40

Моторно масло од висока технологија кое придонесува за заштеда. Заради употребата на најмодерна технологија која е комбинирана со неконвенционални основни масла, ова моторно масло гарантира одлична заштеда, во потрошувачката на енергија, како и заштита од трошење или абење на моторот, истовремено гарантирајќи најдолги можни инервали на промена на масло.

Масло кое може да се користи во текот на целата година на сите дизел мотори со или без турбополначи, како и со и без меѓуладилник. Особено погодно за ситуации во кои доажа до подолги растојанија помеѓу две замени на масла, како и за мотори со посебни барања и услови на работа. Идеално за користење кај мешовити возни паркови.

Одобрувања:

 • ACEA E7
 • ACEA A3
 • ACEA B4
 • API CI-4
 • API SL
 • Global DHD-1
 • Mack EO-N
 • MAN M 3275-1
 • MB-Freigabe 228.3
 • Renault Trucks RLD-2
 • Volvo VDS-3

LIQUI MOLY го препорачува ова масло за возила кои треба да ги исполнат овие спецификации :

 • Caterpillar ECF-1-a
 • Caterpillar ECF-2
 • Cummins CES 20071
 • Cummins CES 20072
 • Cummins CES 20076
 • Cummins CES 20077
 • Cummins CES 20078
 • Deutz DQC III-10
 • Mack EO-M Plus
 • MB 229.1
 • MTU Typ 2
 • Renault Trucks RLD
Варијанти на производот
Product Name SKU Bundle languages
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 1185 5 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 8026 5 l Canister plastic D-RUS-UA
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 4743 20 l Canister plastic D-GB-I-E-P
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 4744 60 l Drum sheet metal D-GB
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 4747 205 l Drum sheet metal D-GB
Truck Low-friction Motor Oil 10W-40 4748 1000 l Bulk goods D-GB

 

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место