ZINC SPRAY

Првокласната основа на овој спреј се состои од  99 % чист цинк, а се користи за боење. Ги штити сите железни и челични површини од корозија, особено на шавовите на заварување. Исклучително е отпорен и флексибилен па активно ги штити металите по пат на електрохемиски процес. Дава активна заштита од корозија, а отпорен е и на температури до +400°C. содржи исклучително високо ниво на цинк.

Ги штити железните и челични површини од корозија, особено на шавовите на заварување. Се користи за поправка на оштетени галванизирани површини. Го штити целиот издувен систем.

Kat br : 1540

Upotreba : Shake can vigorously for approx. 2 min. Spray in thin coats on clean and degreased metal surfaces from a distance of approx. 20-30 cm. Layer thickness of the zinc film dry after a single spraying: 25-35 µm.
Note: Zinc Spray can be painted over, but the large number of paint systems available makes a preliminary self-test essential.
After use, clear spray nozzle (hold can with spray head upside down) by spraying until only pure propellant emerges.

Pakovanje : 400 ml

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Тука сме за вашите прашања:
Телефон: 070 400 953, 071 307 778
или преку контакт форма

MADE IN GERMANY

Топ квалитет кој се базира на испитување, развој и производство во Германија

КОМПЛЕТНА ПОНУДА

Изберете повеќе од 4.000 производи.
Се на едно место