Чиста работа : LIQUI MOLY Gasoline & Diesel Engine System Cleaner

Проблеми со висока потрошувачка на гориво, намалени перформанси на моторот, тврда работа на моторот и лоши вредности на емисијата на гасови?

LIQUI MOLY е лек за овие симптоми.

Зголемена потрошувачка на гориво?
Намалени перформанси на моторот?
Тврда работа на моторот?
Лоши вредности на издувна емисија?

 

Gasoline Engine System Cleaner

 • ги отстранува нечистотиите од целиот систем за гориво
 • грантира ниска емисија на отровни гасови
 • гарантира ниска потрошувачка на гориво
 • тестирано на катализатори
 • ја оптимизира работата на моторот
 • спречува појава на корозија во системот за гориво
 • гарантира оптимална смеса на гориво
 • ги држи инјекторите чисти

 

Diesel Engine System Cleaner

 • отстранува нечистотиии од целиот систем за гориво
 • соодветно за сите дизел мотори, вклучувајќи и common rail и pumped-jet
 • гарантира оптимално согорување
 • го штити системот за вбризгување од абење
 • спречува затнување на инјекторските игли
 • превенира појава на гареж

 

Најефективен лек

Со секој процес на согорување, се валкаат компонентите на системот за вбризгување. Колкуе пософистициран моторот, толку и системот реагира пософистицирано на контаминацијата, а и проблемите кои настануваат со тоа се се посериозни. Како резултат на директното вбризгување кое создава гареж сензитивните врвови на прскалките (инјекторите) постојано се изложени на високи температури, притисок и издувни гасови (вклучувајќи и гареж). Зависно од стилот на возење и квалитетот на горивото, на инјекторите брзо се создаваат нечистотии и гареж.

Последици

Извалканите бризгалки водат кон губење на перформанси на моторот, што може да се случува поради намален проток на гориво низ отворите на инјекторите.Тоа води до губење на возни својства и до зголемени емисии и потрошувачка на гориво. Како што минува времето, се таложи се повеќе гареж, што дополнително го затвнува протокот на гориво. Ова резултира со уште послабо согорување, како резултат на блокираните инјектори, а тоа води и до дефекти во системите што пак резултира со скапи поправки.

Aпликација

Може да се додадат на горивото во секое време. Мешањето се случува автоматски. 300 ml се доволни за 35–75 l гориво. Препорака: додајте го на бензинот за време на проверка или други одржувања на системот за гориво. За превентивна употреба по извршени поправки на системот за гориво или по секое   JetClean чистење.

Чистачите на Бензински или Дизел системи имаа уникатна карактеристика – целосно да ги отстрануваат DW10 нечистотиите од инјекторските вентили. Да се демонстрира ова, направени се серија на експерименти за да се покаже потенцијалот и ефектот на чистачите.

Комплетно исчистени инјектори пред почнување на експериментот
Состојба на инјекторите по 48 часовна работа без адитив
Состојба на инјекторите по 24 часовна работа со додаден адитив

Бензински систем на вбризгување

Графикот го илустрира отстранувањето на насаги и гареж од нечистите инјектори во оперативен период од 24 час со 450 mg/l  адитивот.

Дизел систем на вбризгување

Графикот го илустрира отстранувањето на наслаги од нечистите инјектори во оперативен период од 16 тестни циклуси со потрошувачка од околу 400 l гориво.